Home » Journalistiek » De Nieuwe Wereld

De Nieuwe Wereld

Verdiepende gesprekken in een tijd van verandering.

De Nieuwe Wereld is een online platform dat mensen uit verschillende disciplines en maatschappelijke sferen bij elkaar brengt om na te denken over de grote veranderingen van deze tijd.

 • De Great Reset? Bob de Wits alternatieve plan voor onze toekomst
  by De Nieuwe Wereld on 28/11/2021 at 14:00

  Marlies Dekkers in gesprek met hoogleraar strategic leadership Bob de Wit over zijn nieuwe  ‘Gids: Regio 4.0.’ “We moeten bottom-up een nieuwe maatschappij bouwen.”

 • ‘Politiek gebruikt wetenschap als schaamlap voor falend coronabeleid.’ Eline van den Broek-Altenburg
  by De Nieuwe Wereld on 27/11/2021 at 14:00

  Thomas Bollen in gesprek met Eline van den Broek-Altenburg, gezondheidseconoom en epidemioloog aan de universiteit van Vermont, over wetenschap in tijden van corona en de wetenschappelijkheid van het coronabeleid. “Er is een systematisch tekort aan […]

 • DeFi: Wie heeft straks onze financiële infrastructuur in handen?
  by De Nieuwe Wereld on 26/11/2021 at 16:02

  In deze speciale DNW aflevering van Digitale Duurzaamheid in samenwerking met INNOPAY spreekt Ad Verbrugge vijf deskundige gasten: betalingsexpert Simon Lelieveldt, INNOPAY oprichter Douwe Lycklama, directievoorzitter Univé Schade en Her Johan van […]

 • ‘Coronabeleid en energietransitie ontwrichten wereldeconomie.’ Met Marlies Dekkers en Kees de Kort
  by De Nieuwe Wereld on 25/11/2021 at 14:00

  Ad Verbrugge in gesprek met ondernemer Marlies Dekkers en macro-econoom Kees de Kort over de recente globale economische ontwikkelingen en de impact daarvan op ondernemers. “Nederland is een low-trust land geworden.”