Voorbij de pandemische chaos – boekrecensie

Goed op weg?

Na de pandemische chaos in 2020 en 2021 lijkt het coronavirus nu in een endemische fase te zijn beland. Vrijwel alle maatregelen die de overheid had opgelegd zijn opgeheven, net als in veel andere westerse landen. De wetenschappelijke onderbouwing van deze maatregelen was gebrekkig of zelfs afwezig en er was geen ruimte voor discussie. In Voorbij de pandemische chaos maakt een groep deskundigen de balans op, waaronder de gevolgen voor de onafhankelijke wetenschap en journalistiek. En zij stellen de belangrijke vraag: hoe nu verder?

Voorbij de pandemische chaos. Goed op weg? is het vervolg op Pandemische chaos en ook nu buigen deskundigen, onder wie internationaal vermaarde wetenschappers, zich over het coronabeleid en de toekomst.

Onder redactie van Dick Bijl

Dick Bijl is epidemioloog en voormalig huisarts. Hij werkte meer dan twintig jaar als (hoofd)redacteur bij het Geneesmiddelenbulletin en is nu president van de International Society of Drug Bulletins. Hij was initiatiefnemer en samensteller van Pandemische chaos. Eerder verschenen van hem onder andere Het pillenprobleemGriep en Antidepressiva en depressie.

Boekrecensie

De publicatie van Voorbij de pandemische chaos – Goed op weg? staat gepland voor eind september 2022. Kort na verschijning zal ik hier een boekrecensie plaatsen.

Uitgever
Walburg Pers

ISBN
9789462499553

Aantal pagina’s
300
Boek review boekrecensie voorbij de pandemische chaos goed op weg dick bijl walburg pers