STEFz’nSpinsels #6: Afleiding Verleiding

Artwork: MC STEF

Als je links kijkt, zie je rechts niks.

Als iemand dus iets benadrukt en jij juist daarop let, zie je andere dingen vaak niet. Laat ik het voorbeeld van een goochelaar nemen: deze laat ons “op het juiste moment, naar de juiste plek” kijken. Zo werkt het naar mijn idee soms ook met de massamedia en hun televisieprogramma’s. Ironisch is het, dat het ook programma’s heten… ze programmeren je onderbewuste brein dus misschien wel.

Ik moet soms denken aan een plaatje waarbij het woord televisie in het Engels geschreven staat, oftewel “television”. Daaronder staat dan: “Tell Lie Vision”.

Waar het op neer komt, is dat er naar mijn mening veelal misleid en gelogen wordt op de televisie. Ik kijk zelf al ruim 10 jaar geen TV meer en we hebben bij ons thuis niet eens een abonnement afgesloten voor de ontvangst ervan. We hebben alleen een abonnement voor internet en bellen, omdat alles uiteindelijk toch wel ergens online terug te kijken is. Als we dat zal zouden willen…

Ik heb ook het idee dat er soms een afleidingsmanoeuvre plaats vindt. Als er groots nieuws word aangekondigd bijvoorbeeld, zodat men wordt afgeleid van politieke belangen of andere onderwerpen waarbij de mening van de meerderheid een rol speelt. Natuurlijk klinkt zoiets ver gezocht, maar als je goed onderzoek doet dan kom je tot de conclusie dat er veel rectificaties plaatsvinden. Er wordt meer verzwegen dan er daadwerkelijk naar buiten wordt gebracht, zoals velen denken. 

Omdat we vanaf vrij jong al gewend zijn om al onze ‘informatie’ te verkrijgen via de TV en andere reguliere kanalen, lijkt het de normaalste zaak van de wereld en ben je tegenwoordig een “Wappie” als je het ‘nieuws’ in twijfel trekt. Maar laat je niet door die TV-goochelaars foppen: zoals we met Verkeerd Verbonden op het album Perceptie Deceptie in de track “Informatie Oorlog” ook bespreken, is het tegenwoordig letterlijk een informatie-oorlog geworden, zowel op TV als online.

Blessings